Roest

Openingstijden vandaag: 8:00-16:00

Bekijk alle openingstijden

Over ons

Naast levering van Hout en Bouwmaterialen worden door ons ook timmerwerkzaamheden uitgevoerd  Wij beschikken over een machinale houtbewerkings werkplaats om materiaal op maat te maken. Kozijnen, deuren, ramen of zelfs complete bergingen of garages maken en leveren wij prefab aan. Uiteraard kunnen wij dit alles bij U op locatie komen plaatsen. Bij het menu item Gerealiseerde projecten kunt u enkele voorbeelden zien.

Ons team bestaat uit 6 gemotiveerde medewerkers om U van dienst te zijn.

Een stukje geschiedenis
De firma Roest bestaat sinds 1918. In dat jaar is Klaas Roest zelfstandig ondernemer geworden, als kleischipper voor de dakpannen fabriek in Woerden. Om zijn schip te kunnen betalen leende Klaas geld bij de boeren in de omgeving. Al snel ging hij ook zand en aanvul materiaal bij boeren bezorgen, dit ging toen nog met het schip waar 18 ton in kon, die door de Kamerikse wetering kon varen. Het schip  zonder motor werd in de begin jaren handmatig getrokken of gevlet. De oudste zoon Tinus is  bij hem gaan werken en was een echte schipper. Na de tweede wereldoorlog kwam ook Niek Roest, de tweede zoon in het bedrijf. Niek ging zand en grind bezorgen met een vrachtauto die 2 m³ kon laden en met de hand geladen en gelost moest worden. Toen Niek en Tinus dit werk zonder Klaas af konden, begon Klaas met de verkoop van gebruikt hout en sloopte zo nu en dan ook zelf oude gebouwen voor het vrijkomende hout.
Het verkopen van gebruikt hout en gebruikt spoorhout liep aardig, rond 1960 kwam ook Kees Roest (de zoon van Tinus) bij zijn opa Klaas werken als verkoper en timmerman. Kees timmerde schuurtjes, varkenshokken en hekken voor in het land van sloophout en ging op een gegeven moment over op de verkoop van nieuw hout. Deze activiteiten vonden al plaats op de huidige locatie, waar eind jaren tachtig de huidige loodsen werden gebouwd. Vanaf 1983 is Marcel Roest als timmerman binnen het bedrijf werkzaam en heeft nu de leiding.
In 1985 overleed Niek Roest (senior), toen waren Klaas en Tinus al overleden. Deze lege plek werd ingevuld door Niek Roest (junior), de broer van Kees. Inmiddels zijn Kees en Niek gepensioneerd. Gaande weg kwamen voor het timmerwerk vier medewerkers het team versterken.